Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Holubce

  • hlavné chody
  • slovenská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 61909x
Holubce

Na svoje si v tomto recepte príde každý, kto má rád kapustu.

vytlačiť recept Holubce
recept Holubce sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks paradajkový pretlak
40 dkg mleté bravčové mäso
1 ks vajcia
2 lyžice strúhanka
1 hlávka bielej hlávkovej kapusty
1 hrnek ryže

podľa chuti:

soľ
mleté čierne korenie
cukor krupica

podľa potreby:

instantná zápražka

Postup prípravy receptu

Celú hlávku kapusty vložíme do hrnca, prikryjeme pokrievkou a varíme do polomäkké. Kapusta nemusí byť celé potopená. Vyberieme ho z vody a necháme úplne vychladnúť. Potom rozoberieme hlávku na jednotlivé listy. Zrežeme Košťál, odkrojky nevyhadzujeme, ale nakrájame je nadrobno. Prepláchneme si vo vode surovú ryžu, ktorú vložíme do pripravenej misy. Potom pridáme mleté mäso, soľ. korenie, vajíčko a strúhanku. Teraz zmes pekne prepracujeme Zo zmesi odoberáme kúsky hmoty a zábaly ich do zelných listov. Vzniknuté valčeky naukladáme tesne vedľa seba do pekáča. Pokrájané koštiaľ poházíme zhora na holubce. Mimo v kastróle si zvaríme paradajkový pretlak, ktorý osolíme a dochutíme cukrom. Vznikne omáčka, ktorú si zahustíme trochou instantnej zápražku, nesmie byť moc hustá. Omáčku vylejeme na holubce, priklopíme pekáčom a pečieme asi pol hodiny. Potom pekáč odklopíte a dáme späť do rúry ešte asi tak na 15 minút. Holubce podávame teplé. Chutia dobre samotnej, ale na slovenských k nim přikusují chlieb.

Komentáre k receptu Holubce (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty