Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Holandský rezeň

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 205185x
Holandský rezeň

Recept na vyprážaný rezeň. Tentoraz zo sekaného bôčika a syra. Rezeň doporučuji so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.

vytlačiť recept Holandský rezeň
recept Holandský rezeň sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

550 g bravčový bok bez kosti
olej na vyprážanie
1 dl mlieko

podľa chuti:

muškátový kvet
200 g syr
soľ
mleté čierne korenie

trojobal:

2 ks vajcia
strúhanka
hladká múka

Postup prípravy receptu

Bôčik očistíme a zbavíme kože. Ak je treba, odstránime z bôčika zvyšky kostí a křupavky. Pripravené mäso nakrájame na dieliky, ktoré sa vojdú do masového strojčeka (prípadne mlynčeku). Bôčik možno pokojne nahradiť Bravčovú pliecka alebo bedrovou časťou stehna. Mleté mäso osolíme, zmiešame s mliekom. Misku prekryjeme fóliou, aby do nej nevnikla vzduch a mäso necháme v chladničke uležať. Zatiaľ si nastrúhame syr a pripravíme trojobal z múky, vajcia a strúhanky. Do uleženého mäsa vmiešame syr, podľa chuti zmes okoreníme a okoreníme muškátovým orieškom. Potom z nej tvarujeme oválne placky. Placky postupne obaľujeme v múke, vajciach a strúhanke. V panvici si rozpálime olej a obalené holandskej odrezky smažíme z oboch strán dozlatista. Vhodnou prílohou sú zemiaky v akejkoľvek úprave s ľahkým zeleninovým šalátom.

Komentáre k receptu Holandský rezeň (1 komentár)

  • Ela 22.April 2016 16:35

    Vyzerá to super! Mňam. V nedeľu vyskúšam.

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty