Holandské rezne
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 25842x
Robím toho viac, pretože sú výborné aj za studena treba k večeru s chlebom, horčicou a kyslou uhorkou.
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
vegeta | |
soľ | |
500 g | tvrdý syr |
mlieko | |
4 strúčiky | cesnak |
1 kg | mleté mäso |
5 ks | vajcia |
mleté čierne korenie | |
na obalenie: | |
vajcia | |
strúhanka |
Postup prípravy receptu
Tvrdý syr nastrúhame, cesnak olúpeme a vymiešame. Syr a cesnak dáme do misy. Pridáme mleté mäso, vajcia, vegetu, soľ, korenie a vlejeme trochu mlieka. Všetko rozmiešame a podľa potreby vsypeme strúhanku a opäť dôkladne rozmiešame. Z hmoty tvarujeme rezne, ktoré obalíme v strúhanke, vajcami a znovu v strúhanke. Holandskej rezne vyprážame v rozohriatom oleji. Holandské rezne podávame so zemiakmi a tatarku.