Hluchec 2
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 130497x
Tento recept mám od babičky. Základ je takmer rovnaký, len používam iné korenia ako v inom tu uvedenom receptu.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
cesto: | |
1 ks | prášok do pečiva |
0,5 l | mlieko |
2 ks | surové zemiaky |
50 dkg | hrubá múka |
1/2 ks | droždie |
5 strúčikov | cesnak |
1 ks | vajcia |
40 dkg | saláma |
na potření: | |
maslo |
Postup prípravy receptu
Z mlieka, múky, droždie a vajcia urobíme cesto a necháme vykysnúť. Zemiaky olúpeme, umyjeme a nastrúhame najemno. Salámy alebo údené mäso nakrájame na drobné kocky. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Do vykysnutého cesta pridáme nastrúhané zemiaky, prášok do pečiva, salámu, koreniny ako na klasický zemiakovú - cesnak, soľ, korenie, majoránku a necháme znova vykysnúť. Cesto na hluchec rozprestrieme do vymasteného pekáča a pečieme v predhriatej rúre. Počas pečenia ho potierame maslom.