Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Hlívová omáčka

  • omáčky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 21940x
Hlívová omáčka

Jednoduchá smotanová omáčka z hlivy ustricovej.

vytlačiť recept Hlívová omáčka
recept Hlívová omáčka sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

500 g hliva ustricová
1 lyžička celý rasca
1 ks väčšie cibule
soľ
1 lyžica drvená rasca
200 ml voda
1 lyžica hladká múka
2 lyžice olej
1 - 2 lyžíc citrónová šťava
200 ml mlieko
1 kelímok smotana na varenie

podľa potreby:

mlieko alebo voda

Postup prípravy receptu

Cibuľu olúpeme a nakrájame na rezance. Hlivu ustricovú podľa potreby očistíme a nakrájame nadrobno. Cibuľu orestujeme na rozohriatom oleji vo vyššej panvici dozlatista, pridáme hlivu, zaprášime ju rascou aj solí a za stáleho miešania ju 5 minút restujeme. Potom prilejeme 100 ml vody, premiešame, prikryjeme pokrievkou a za občasného premiešania necháme vodu vydusiť. Potom znovu prilejeme 100 ml vody a opäť ju necháme vydusiť. Celkom hlivu dusíme 30 - 40 minút, než nám zmäkne. Potom hlivu zastříkneme citrónovou šťavou a premiešame. Prilejeme mlieko a premiešame. V smotane rozmiešame múku, kašičku vlejeme k hubám a za občasného miešania 15 minút prevaríme. Podľa potreby omáčku zriedime mliekom, prípadne vodou a podľa chuti prisolíme. Hlívovou omáčku podávame s knedľou a údeným mäsom.

Komentáre k receptu Hlívová omáčka (3 komentáre)

  • Anicka 15.February 2015 10:51

    Skvela omacka milujem hlivi

  • Janamaria 12.December 2013 15:24

    Hliva je velmi zdrava a treba ju čo najviac konzumovať.

  • hlivova omacka smotanou recept 03.August 2013 21:18

    Sem napisajte vaš komentár.

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty