Hlívová omáčka
- omáčky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 21940x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
500 g | hliva ustricová |
1 lyžička | celý rasca |
1 ks | väčšie cibule |
soľ | |
1 lyžica | drvená rasca |
200 ml | voda |
1 lyžica | hladká múka |
2 lyžice | olej |
1 - 2 lyžíc | citrónová šťava |
200 ml | mlieko |
1 kelímok | smotana na varenie |
podľa potreby: | |
mlieko alebo voda |
Postup prípravy receptu
Cibuľu olúpeme a nakrájame na rezance. Hlivu ustricovú podľa potreby očistíme a nakrájame nadrobno. Cibuľu orestujeme na rozohriatom oleji vo vyššej panvici dozlatista, pridáme hlivu, zaprášime ju rascou aj solí a za stáleho miešania ju 5 minút restujeme. Potom prilejeme 100 ml vody, premiešame, prikryjeme pokrievkou a za občasného premiešania necháme vodu vydusiť. Potom znovu prilejeme 100 ml vody a opäť ju necháme vydusiť. Celkom hlivu dusíme 30 - 40 minút, než nám zmäkne. Potom hlivu zastříkneme citrónovou šťavou a premiešame. Prilejeme mlieko a premiešame. V smotane rozmiešame múku, kašičku vlejeme k hubám a za občasného miešania 15 minút prevaríme. Podľa potreby omáčku zriedime mliekom, prípadne vodou a podľa chuti prisolíme. Hlívovou omáčku podávame s knedľou a údeným mäsom.
Komentáre k receptu Hlívová omáčka (3 komentáre)
-
Anicka
15.February 2015 10:51
Skvela omacka milujem hlivi
-
Janamaria
12.December 2013 15:24
Hliva je velmi zdrava a treba ju čo najviac konzumovať.
-
hlivova omacka smotanou recept
03.August 2013 21:18
Sem napisajte vaš komentár.