Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Hliva zapečená s bylinkovým maslom

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 127269x
Hliva zapečená s bylinkovým maslom

Hlivu, bohatú na minerály a vitamíny, možno pripraviť mnohými spôsobmi. Zaujímavá a chutná je zapečená s bylinkovým maslom.

vytlačiť recept Hliva zapečená s bylinkovým maslom
recept Hliva zapečená s bylinkovým maslom sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

mleté čierne korenie
1/2 ks citrón
2 lyžice olej
1 svazeček zelená petržlenová vňať
100 g maslo
2 ks žĺtok
600 g hliva ustricová
soľ

príloha:

6-8 ks zemiaky

Postup prípravy receptu

Maslo necháme na teplom mieste zmäknúť, menšie zväzoček petržlenu prepláchneme a jemne nasekáme. Hlivu rozkrájame na menšie plátky a tie opečieme z oboch strán na oleji. Postupujeme, ako by sme opekali plátky mäsa. Hliva trochu sklovita a zružovie. Opečenou ju z panvice vyberieme a narovnáme do menšieho zapékacího pekáča, ktorý obno len slabo vymastili maslom. Maslo vymiešame so žĺtkami takmer do peny, přišleháme citrónovú šťavu, extrahovanej z polovice citróna, a potom do masla vmiešame jemne nasekanú petržlenovú vňať. Touto bylinkovou maslovou zmesou potrieme opečené hlivy narovnané v zapékacím pekáčika. Dáme zapiecť do vyhriatej rúry. Zapekáme pri 150 ° C asi 35 minút. Zapečené hlivy s bylinkovým maslom podávame so zemiakmi a čerstvou zeleninou alebo šalátom. Hliva vyprážaním a pečením stráca na objeme, recept je určený pre 2 - 3 porcie.

Komentáre k receptu Hliva zapečená s bylinkovým maslom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty