Hliva zapečená s bylinkovým maslom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 127269x
Hlivu, bohatú na minerály a vitamíny, možno pripraviť mnohými spôsobmi. Zaujímavá a chutná je zapečená s bylinkovým maslom.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
mleté čierne korenie | |
1/2 ks | citrón |
2 lyžice | olej |
1 svazeček | zelená petržlenová vňať |
100 g | maslo |
2 ks | žĺtok |
600 g | hliva ustricová |
soľ | |
príloha: | |
6-8 ks | zemiaky |
Postup prípravy receptu
Maslo necháme na teplom mieste zmäknúť, menšie zväzoček petržlenu prepláchneme a jemne nasekáme. Hlivu rozkrájame na menšie plátky a tie opečieme z oboch strán na oleji. Postupujeme, ako by sme opekali plátky mäsa. Hliva trochu sklovita a zružovie. Opečenou ju z panvice vyberieme a narovnáme do menšieho zapékacího pekáča, ktorý obno len slabo vymastili maslom. Maslo vymiešame so žĺtkami takmer do peny, přišleháme citrónovú šťavu, extrahovanej z polovice citróna, a potom do masla vmiešame jemne nasekanú petržlenovú vňať. Touto bylinkovou maslovou zmesou potrieme opečené hlivy narovnané v zapékacím pekáčika. Dáme zapiecť do vyhriatej rúry. Zapekáme pri 150 ° C asi 35 minút. Zapečené hlivy s bylinkovým maslom podávame so zemiakmi a čerstvou zeleninou alebo šalátom. Hliva vyprážaním a pečením stráca na objeme, recept je určený pre 2 - 3 porcie.