Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Hliva v pikantnej omáčke

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 128463x
Hliva v pikantnej omáčke

Milovníci hubových receptov nemusia čakať na hlavnú hubovú sezónu. Hlivu bežne kúpime v supermarketoch po celý rok.

vytlačiť recept Hliva v pikantnej omáčke
recept Hliva v pikantnej omáčke sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

500 g hliva ustricová

omáčka:

80 - 100 g maslo
mletá sladká paprika
1 lyžica ocot
100 ml biele víno
3 strúčiky cesnak
mleté čierne korenie
1/2 kocky Masox
2 ks cibula
50 g hladká múka
soľ

podľa potreby:

Solamyl
voda

príloha:

pečivo

Postup prípravy receptu

Cesnak a cibuľu olúpeme. Cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak na tenké plátky. Hliva pokrájame na väčšie kusy, dáme ich do vriacej osolenej vody a povaríme 10 minút, vodu potom scedíme. Vo štvrť litri horúcej vody rozpustíme pol kocky masoxu a necháme vychladnúť. Maslo rozpustíme na panvici a osmažíme na ňom cibuľu, smažíme ako sklovita. Pridáme cesnak a chvíľu s cibuľou smažíme. Zasypeme múkou a za stáleho miešania ju necháme tiež osmažiť. Zalejeme vychladnutým vývarom, prilejeme trochu studenej vody a privedieme k varu, krátko povaríme. Do omáčky nalejeme biele víno, pridáme korenie a znovu za stáleho miešania chvíľu varíme. Nakoniec osolíme, okyselíme octom. Ak by bola omáčka málo hustá, zahustíme ju trochou vody, v ktorej rozmiešame lyžičku Solamylu. Nakoniec do omáčky vložíme uvarené huby, necháme v omáčke prehriať a ihneď podávame. Hlivu v pikantnej omáčke podávame s pečivom, najlepšie opečeným toustovým chlebom.

Komentáre k receptu Hliva v pikantnej omáčke (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty