Hliva v pikantnej omáčke
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 128463x
Milovníci hubových receptov nemusia čakať na hlavnú hubovú sezónu. Hlivu bežne kúpime v supermarketoch po celý rok.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
500 g | hliva ustricová |
omáčka: | |
80 - 100 g | maslo |
mletá sladká paprika | |
1 lyžica | ocot |
100 ml | biele víno |
3 strúčiky | cesnak |
mleté čierne korenie | |
1/2 kocky | Masox |
2 ks | cibula |
50 g | hladká múka |
soľ | |
podľa potreby: | |
Solamyl | |
voda | |
príloha: | |
pečivo |
Postup prípravy receptu
Cesnak a cibuľu olúpeme. Cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak na tenké plátky. Hliva pokrájame na väčšie kusy, dáme ich do vriacej osolenej vody a povaríme 10 minút, vodu potom scedíme. Vo štvrť litri horúcej vody rozpustíme pol kocky masoxu a necháme vychladnúť. Maslo rozpustíme na panvici a osmažíme na ňom cibuľu, smažíme ako sklovita. Pridáme cesnak a chvíľu s cibuľou smažíme. Zasypeme múkou a za stáleho miešania ju necháme tiež osmažiť. Zalejeme vychladnutým vývarom, prilejeme trochu studenej vody a privedieme k varu, krátko povaríme. Do omáčky nalejeme biele víno, pridáme korenie a znovu za stáleho miešania chvíľu varíme. Nakoniec osolíme, okyselíme octom. Ak by bola omáčka málo hustá, zahustíme ju trochou vody, v ktorej rozmiešame lyžičku Solamylu. Nakoniec do omáčky vložíme uvarené huby, necháme v omáčke prehriať a ihneď podávame. Hlivu v pikantnej omáčke podávame s pečivom, najlepšie opečeným toustovým chlebom.