Hlavička z cukiny
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 58565x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
200 g | salámy alebo údené mäso |
150 ml | olej |
1 hrnek | hrubá múka |
4 ks | vajcia |
1 ks | cibula |
200 g | eidam |
1 lyžička | prášok do pečiva |
400 g | cuketa |
podľa chuti: | |
soľ | |
muškátový oriešok | |
korenie | |
zelená petržlenová vňať | |
podľa potreby: | |
olej na vymastenie |
Postup prípravy receptu
Cuketu ošúpeme a nastrúhame na hrubšom strúhadle. Salámy alebo údené mäso nakrájame na drobné kúsky, syr nastrúhame najemno, cibuľu olúpeme a nadrobno nakrájame. Do misky dáme cuketu, cibuľu, olej, syr, vajcia, múku s kypriacim práškom. Dochutíme soľou, korením, muškátovým orieškom a nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Dobre premiešame a pečieme vo vymastenej forme 35 minút na 200 ° C. hlavičkou z cukety podávame s varenými zemiakmi a zeleninovým šalátom. Hlavička z cukiny je dobrá aj studená.