Hermelínová nátierka s pomarančom
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 56680x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1/2 ks | pomaranč |
2 lyžice | biele víno |
100 g | šunka |
2 ks | hermelín |
4 lyžice | sladká smotana |
na ozdobu: | |
čerstvý petržlen | |
príloha: | |
cereálne alebo Grahamová bageta |
Postup prípravy receptu
Dobre vyzreté hermelíny nakrájame na kocky, dáme do hrnčeka, zalejeme vínom aj smotanou av horúcej vodnom kúpeli miešame dohladka. Šunku nakrájame na kocky, pomaranč olúpeme a dužinu nakrájame na rezance. Do chladnúce hermelínové nátierky vmiešame šunku aj pomaranč. Hermelínovou nátierku s pomarančom ihneď natierame na plátky grahamové alebo cereálne bagety a môžeme podávať. Pre potechu oka môžeme namazané plátky ozdobiť vetvičkou petržlenu.