Hermelín v zemiakovom cestíčku
- predjedlá
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 114347x
Recept na rýchlu večeru, teplý predkrm alebo chuťovku. Hermelín vyprážaný v zemiakovom ceste podávame horúci. Výborne chutí s cesnakovými dipy.
Recept na 2 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | hermelín |
cestíčko: | |
mleté čierne korenie | |
2 ks | zemiaky |
2 strúčiky | cesnak |
1 ks | vajcia |
2 lyžice | hladká múka |
soľ | |
na ozdobu: | |
sekaná petržlenová vňať | |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie |
Postup prípravy receptu
Hermelín rozkrojíme pozdĺžne na dve kolieska. Zelenú petržlenovú vňať nasekáme. Cesnak ošúpeme a vymiešame so soľou a korením. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Prebytočný vyluhovania škrob zlejeme. Zemiakové cestíčko: Do nastrúhaných zemiakov pridáme vajcia, múku a rozotretý cesnak so soľou a korením. Cestíčko premiešame. Na panvici rozpálime olej, na ktorom naberačkou z cesta vytvoríme dve placky. Na ne položíme kolieska hermelínu a každú placku zvlášť prelejeme zemiakovým cestíčku. Hermelín v zemiakovom cestíčku smažíme dozlatista z oboch strán. Ihneď podávame. Hermelím v zemiakovom cestíčku zdobíme usekané petržlenovou vňaťou a podávame napríklad s ostrým kečupom. Dobre chutí is cesnakovými dipy.