Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Hermelín v zemiakovom cestíčku

  • predjedlá
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 107167x
Hermelín v zemiakovom cestíčku

Recept na rýchlu večeru, teplý predkrm alebo chuťovku. Hermelín vyprážaný v zemiakovom ceste podávame horúci. Výborne chutí s cesnakovými dipy.

Recept na 2 porcie.

vytlačiť recept Hermelín v zemiakovom cestíčku
recept Hermelín v zemiakovom cestíčku sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 ks hermelín

cestíčko:

mleté čierne korenie
2 ks zemiaky
2 strúčiky cesnak
1 ks vajcia
2 lyžice hladká múka
soľ

na ozdobu:

sekaná petržlenová vňať

podľa potreby:

olej na vyprážanie

Postup prípravy receptu

Hermelín rozkrojíme pozdĺžne na dve kolieska. Zelenú petržlenovú vňať nasekáme. Cesnak ošúpeme a vymiešame so soľou a korením. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Prebytočný vyluhovania škrob zlejeme. Zemiakové cestíčko: Do nastrúhaných zemiakov pridáme vajcia, múku a rozotretý cesnak so soľou a korením. Cestíčko premiešame. Na panvici rozpálime olej, na ktorom naberačkou z cesta vytvoríme dve placky. Na ne položíme kolieska hermelínu a každú placku zvlášť prelejeme zemiakovým cestíčku. Hermelín v zemiakovom cestíčku smažíme dozlatista z oboch strán. Ihneď podávame. Hermelím v zemiakovom cestíčku zdobíme usekané petržlenovou vňaťou a podávame napríklad s ostrým kečupom. Dobre chutí is cesnakovými dipy.

Komentáre k receptu Hermelín v zemiakovom cestíčku (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt