Hermelín so zeleninovou náplňou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 63952x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 svazeček | bazalka |
1 ks | sterilizovaná kapie |
4 ks | hermelín |
1 ks | cibula |
1 ks | cesnak |
na obalenie: | |
3 ks | vajcia |
1 miska | hladká múka |
1 miska | strúhanka |
omáčka: | |
1 svazeček | petržlen |
100 ml | smotana |
1 štipka | soľ |
1 štipka | mleté čierne korenie |
1 svazeček | bazalka |
1 kelímok | biely jogurt |
1 lyžička | chilli |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie |
Postup prípravy receptu
Hermelíny vyberieme tesne pred ich prípravou z chladničky. Rozkrojíme je, vložíme medzi ne nakrájanú cibuľu, nakrájaný cesnak, bazalku a kúsky kapie. Veľa stlačíme a každý hermelín obalíme v múke, vajíčku a strúhanke. Omáčku pripravíme z bieleho jogurtu, smotany, bazalky, cesnaku, chilli, soli, korenia a petržlenu. Ingrediencie spolu dobre premiešame. Hermelín so zeleninovou náplňou usmažíme sprudka na rozohriatom oleji - po oboch stranách dozlata. Ako prílohu volíme rôzne upravené zemiaky a omáčku.