Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Hermelín plnený hovädzím mäsom

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 3553x
Hermelín plnený hovädzím mäsom

Hermelín, ktorý plníme zmesou z vareného hovädzieho mäsa a korenia, získa osobitou mäsitú chuť.

Recept na 3 porcie.

vytlačiť recept Hermelín plnený hovädzím mäsom
recept Hermelín plnený hovädzím mäsom sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 dkg sadlo alebo maslo
3 ks hermelín
1 dl zeleninový alebo hovädzí vývar
150 g varené hovädzie mäso
1 ks cibula
čerstvá zelená petržlenová vňať alebo pažítka
soľ
1/2 lyžičky mleté čierne korenie

podľa potreby:

olej na vyprážanie

trojobal:

vajcia
hladká múka
strúhanka

Postup prípravy receptu

Do kastróla dáme masť alebo maslo a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu. Osmažíme dozlatista, potom pridáme mleté (vopred uvarené) hovädzie mäso, zelenú petržlenovú vňať alebo pažítku a podľa chuti okoreníme, osolíme. Zalejeme vývarom a asi 2 minúty mäsovú zmes dusíme. Hovädzie náplň odstavíme a necháme vychladnúť. Hermelín rozkrojíme a malou lyžičkou vydlabeme stred tak, aby bolo miesto pre náplň. Pripravený hermelín naplníme a obalíme v klasickom trojobale (hladká múka, vajcia, strúhanka). Hermelín plnený hovädzím mäsom osmažíme na malom množstvom tuku po oboch stranách, až je zlatistý. Hermelín plnený hovädzím mäsom podávame s varenými zemiakmi a zeleninovým šalátom.

Komentáre k receptu Hermelín plnený hovädzím mäsom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty