Hermelín plnený hovädzím mäsom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 3553x
Hermelín, ktorý plníme zmesou z vareného hovädzieho mäsa a korenia, získa osobitou mäsitú chuť.
Recept na 3 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 dkg | sadlo alebo maslo |
3 ks | hermelín |
1 dl | zeleninový alebo hovädzí vývar |
150 g | varené hovädzie mäso |
1 ks | cibula |
čerstvá zelená petržlenová vňať alebo pažítka | |
soľ | |
1/2 lyžičky | mleté čierne korenie |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie | |
trojobal: | |
vajcia | |
hladká múka | |
strúhanka |
Postup prípravy receptu
Do kastróla dáme masť alebo maslo a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu. Osmažíme dozlatista, potom pridáme mleté (vopred uvarené) hovädzie mäso, zelenú petržlenovú vňať alebo pažítku a podľa chuti okoreníme, osolíme. Zalejeme vývarom a asi 2 minúty mäsovú zmes dusíme. Hovädzie náplň odstavíme a necháme vychladnúť. Hermelín rozkrojíme a malou lyžičkou vydlabeme stred tak, aby bolo miesto pre náplň. Pripravený hermelín naplníme a obalíme v klasickom trojobale (hladká múka, vajcia, strúhanka). Hermelín plnený hovädzím mäsom osmažíme na malom množstvom tuku po oboch stranách, až je zlatistý. Hermelín plnený hovädzím mäsom podávame s varenými zemiakmi a zeleninovým šalátom.