Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Hašé z hydinového mäsa

  • predjedlá
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 23497x
Hašé z hydinového mäsa

Hašé z kuracích pŕs môžeme podávať ako predjedlo alebo aj samostatný hlavný chod s vareným zemiakom a sázeným vajcom.

Recept na 6 porcií.

vytlačiť recept Hašé z hydinového mäsa
recept Hašé z hydinového mäsa sa mi páči
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

500 g kuracie prsia
2 lyžice maslo
125 ml mlieko
1 ks rožok
1 hrsť čerstvý petržlen
1 ks žĺtok
1 ks cibula

podľa chuti:

mleté čierne korenie
soľ

podľa potreby:

olej
vývar

Postup prípravy receptu

Mäso umyjeme, osušíme a naklepeme. Na oleji prsia z oboch strán opečieme, osolíme, okoreníme, podlejeme vodou a dusíme pod pokrievkou domäkka. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kocky. Rožok nakrájame na kolieska, prelejeme mliekom a necháme asi 1 / 2 hodiny vsiaknuť. Mäkké mäso vyberieme z vývaru, necháme vychladnúť a pokrájame. Vývar odložíme stranou. Rožok vytlačíme a spolu s nakrájaným mäsom pomelieme. Na masle speníme cibuľku, pridáme usekanou petržlen, pomletej mäso a žĺtok. Podľa chuti osolíme, okoreníme, podlejeme trochou vývaru a zmes krátko podusíme. Teplé hotové hašé plníme do paštiček z lístkového cesta, ozdobíme paradajkou alebo paprikou a podávame ako predjedlo. Obmena: Hašé z hydinového mäsa môžeme podávať sa sázeným vajcom a vareným zemiakom ako hlavný chod .

Komentáre k receptu Hašé z hydinového mäsa (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2017 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt