Hašé z hydinového mäsa
- predjedlá
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 27023x
Hašé z kuracích pŕs môžeme podávať ako predjedlo alebo aj samostatný hlavný chod s vareným zemiakom a sázeným vajcom.
Recept na 6 porcií.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | rožok |
1 hrsť | čerstvý petržlen |
1 ks | žĺtok |
1 ks | cibula |
500 g | kuracie prsia |
2 lyžice | maslo |
125 ml | mlieko |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
podľa potreby: | |
vývar | |
olej |
Postup prípravy receptu
Mäso umyjeme, osušíme a naklepeme. Na oleji prsia z oboch strán opečieme, osolíme, okoreníme, podlejeme vodou a dusíme pod pokrievkou domäkka. Cibuľu olúpeme a nakrájame na kocky. Rožok nakrájame na kolieska, prelejeme mliekom a necháme asi 1 / 2 hodiny vsiaknuť. Mäkké mäso vyberieme z vývaru, necháme vychladnúť a pokrájame. Vývar odložíme stranou. Rožok vytlačíme a spolu s nakrájaným mäsom pomelieme. Na masle speníme cibuľku, pridáme usekanou petržlen, pomletej mäso a žĺtok. Podľa chuti osolíme, okoreníme, podlejeme trochou vývaru a zmes krátko podusíme. Teplé hotové hašé plníme do paštiček z lístkového cesta, ozdobíme paradajkou alebo paprikou a podávame ako predjedlo. Obmena: Hašé z hydinového mäsa môžeme podávať sa sázeným vajcom a vareným zemiakom ako hlavný chod .