Hamburger originál
- hlavné chody
- Ostatní kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 72269x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 - 3 ks | sterilizovaná uhorka |
2 ks | vajcia |
1 - 2 lyžíc | worcesterová omáčka |
horcica | |
4 - 5 plátkov | toastový syr |
500 g | mleté hovädzie mäso |
1 štipka | soľ |
mletom žemle | |
sladký kečup | |
1 - 2 ks | cibula |
1 štipka | mleté čierne korenie |
1 ks | paradajka |
podľa potreby: | |
rastlinný olej na vyprážanie |
Postup prípravy receptu
Cibuľu olúpeme a nasekáme naozaj najemno. Mleté hovädzie mäso zmiešame s vajcom, cibuľou, worcesterskú omáčku a podľa chuti zmes osolíme a okoreníme. Hmotu dobre prepracujeme. Z hovädzie hmoty tvoríme placky, ktoré majú priemer asi 8 cm a 1 cm výšku. Rozpálite si panvicu a na nej olej. Do rozpáleného oleja kladieme hovädzie hamburgery. Asi po 2 minútach je obrátime a smažíme z druhej strany. Zatiaľ si rozrežeme žemle. Spodnú časť potrieme horčicou. Vložíme hovädzie hamburger. Na neho dáme plátok syra, ozdobíme plátkom paradajky a kolieskami uhorky. Nakoniec všetko pokvapkáme kečupom a prikryjeme žemľou. Hamburger originál ihneď konzumujeme. A nakoniec ešte malá rada. Ak je hamburger moc vysoký, pritlačíme ho dlaňou k tanieru. Potom už nebude problém sa do neho poriadne zahryznúť.