Halušky z ovsených vločiek
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 36715x
Halušky z neochucených ovsených vločiek, ktoré môžeme podávať na sladký i slaný spôsob.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | vajcia |
300 ml | polotučné mlieko |
1/2 lyžičky | prášok do pečiva |
40 - 50 g | hrubá múka |
soľ | |
100 g | ovsené vločky |
podľa chuti: | |
rozpustené maslo | |
kakao | |
med |
Postup prípravy receptu
Ovsené vločky prelejeme horúcim mliekom a necháme 30 minút stáť a napučať. Primiešame štipku soli. K ovseným vločkám pridáme vajcia a múku v množstve, aby sme získali tuhšie cesto. Nakoniec pridáme prášok do pečiva rozmiešaný v troche múky. Mierne osolenú vodu privedieme k varu az cesta vykrajujeme lyžicou namočenou vo vode halušky. Varíme je asi 5 minút a scedíme. Hotové halušky z ovsených vločiek vyplávajú na povrch. Medzitým si rozohrejeme maslo a necháme rozpustiť. Gnocchi z ovsených vločiek rozdelíme na taniere, polejeme maslom, tekutým medom a bohato posypeme kakaom. Podľa chuti môžeme ešte pocukrovat - práškovým alebo škoricovým cukrom. Gnocchi z ovsených vločiek môžeme podávať aj naslano, a to ako prílohu k rôznym omáčkam.