Halušky so slaninou
- hlavné chody
- slovenská kuchyňa
- doba prípravy: 90min.
- recept zobrazen: 164686x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 kg | kyslá kapusta |
1 dl | oleja alebo masť |
1 lyžička | korenie |
0,5 kg | múka polohrubá |
2 lyžice | soľ |
0,5 kg | údená slanina |
2 kg | zemiaky |
0,5 dl | ocot |
Postup prípravy receptu
Surové zemiaky olúpeme, umyjeme a nastrúhame alebo pomelieme v mlynčeku. Zomletej alebo nastrúhané zemiaky vložíme do misy, podľa potreby pridáme múku, aby vzniklo husté cesto. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
Do veľkého hrnca dáme variť vodu. Tú osolíme a pridáme ocot. Slaninu nakrájame na droubné kúsky a na masti alebo oleji ju jemne osmažíme. Kapusta varíme v 1 litri vody približne hodinu.
Rozmiešanej hotové cesto pasírujeme cez Halušková sito do vriacej vody. Halušky potom varíme, kým nevyplavou na hladinu. Buď je vyberieme alebo ich scedíme a prepláchneme pod vodou.
Hotové halušky premiešame so slaninou a kapustou.