Halušky s údeným mäsom a smotanovou omáčkou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 66283x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | vajcia |
200 g | kyslá smotana light |
3 strúčiky | cesnak |
50 g | strúhaný Eidam |
50 ml | smotany |
500 g | Gnocchi |
olej | |
250 g | údené mäso varené |
1 ks | cibuľa malá |
na ozdobu: | |
petržlen alebo pažítka | |
podľa chuti: | |
soľ a korenie |
Postup prípravy receptu
Varené údené mäso nakrájame na menšie kúsky. Môže to byť aj šunka. Cibuľu nakrájame na kocky a cesnak na plátky. Syr nastrúhame, alebo kúpime už strúhaný. Najlepšie je Eidam. Obe smotany spojíme a rozšľaháme v nich vajcia. Gnocchi uvaríme podľa návodu. Na rozpálenom oleji speníme cibuľu a cesnak. Pridáme mäso, ľahko orestujeme a vlejeme smotanu s vajcom. Nakoniec vmiešame syr. Ihneď servírujeme s vopred pripravenými halušky. Zdobíme usekanou petržlenom.