Halušky s kyslou smotanou
- hlavné chody
- slovenská kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 61009x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžica | rastlinný olej |
10 dkg | slanina |
1 balíček | halušky |
1 ks | cibula |
1 kelímok | kyslá smotana |
na ozdobu: | |
petržlenová vňať |
Postup prípravy receptu
Uvaríme halušky podľa návodu na obale. Orestujeme cibuľku na rastlinnom oleji a pridáme kyslú smotanu, ktorú iba ohrejeme. Môžeme pridať trochu bryndze alebo mlieka. Zvlášť osmažíme slaninu na kocky. Uvarené halušky zalejeme smotanou a hore poukladáme slaninu. Zasypeme posekanú čerstvú alebo sušenú petržlenovou vňaťou. Halušky s kyslou smotanou ihneď podávame.