Halušky s kapustou
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 70021x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | vajcia |
1 štipka | Rasco |
140 g | hladká múka |
1 hlávka | bielej kapusty |
1 ks | cibula |
60 g | celozrnná múka |
1 štipka | soľ |
500 g | zemiaky |
podľa potreby: | |
olej na vyprážanie |
Postup prípravy receptu
Olúpané surové zemiaky nastrúhame, pridáme hladkú a celozrnnú múku, soľ a vajcia. Vymiešame cesto. Cesto na halušky pretlačíme cedidlá na halušky do vriacej osolenej vody, prípadne použijeme dvoch lyžíc na tvarovanie nocku. Halušky varíme len pár minút, až sa halušky začnú vynárať na hladinu. Na cibuľke podusíme nakrájané hlávková kapusta, osolíme, pridáme rascu a vmiešame hotové halušky. Halušky s kapustou podávame ozdobené osmaženej cibuľkou.