Halušky s kapustou a údeným mäsom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 9876x
Halušky z hrubej múky zmiešanej s upraveným kysaným kapustou a restovaným údeným mäsom alebo údeninou.
Recept na 2 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | cibula |
50 dkg | kyslá kapusta |
1 lyžička | prášok do pečiva |
10 dkg | slanina |
0,5 l | mlieko |
30 dkg | údené mäso |
sadlo | |
5 dkg | syr |
2 ks | vajcia |
60 dkg | hrubá múka |
Postup prípravy receptu
Zmiešame hrubú múku s vajciami a mliekom. Vzniknuté tuhšie, ale tečúcej cesto pretlačíme cez sitko na halušky do vriacej osolenej vody. Varíme asi 5 minút. Po uvarení scedíme, prepláchneme ľahko studenou vodou a necháme chvíľu odkvapkať. Cibuľu nakrájame najemno a dáme, najlepšie do pekáča, smažiť na masť alebo olej. Keď je cibuľka osmaženej dozlatista, pridáme nakrájanú slaninu a uvarené údené mäso alebo údeninu. Chvíľu restujeme, potom pridáme odkvapkané halušky a všetko premiešame. Všetko stále na platni. Halušky s kapustou a údeným rozdelíme na taniere a môžeme ešte preliať samostatne rozpusteným a na kocky nakrájaným slaninou. Pre gurmánov je možné na koniec pridať akýkoľvek syr.
Komentáre k receptu Halušky s kapustou a údeným mäsom (2 komentáre)
-
marian
02.April 2016 10:19
kapustu surovu?
-
milosko
26.April 2015 21:05
a co ta kapusta,kedy ju pridat a ako upravenu???