Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Halušky s kapustou a údeným mäsom

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 9876x
Halušky s kapustou a údeným mäsom

Halušky z hrubej múky zmiešanej s upraveným kysaným kapustou a restovaným údeným mäsom alebo údeninou.

Recept na 2 porcie.

vytlačiť recept Halušky s kapustou a údeným mäsom
recept Halušky s kapustou a údeným mäsom
 sa mi páči
(Recept sa páči celkom 3x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 ks cibula
50 dkg kyslá kapusta
1 lyžička prášok do pečiva
10 dkg slanina
0,5 l mlieko
30 dkg údené mäso
sadlo
5 dkg syr
2 ks vajcia
60 dkg hrubá múka

Postup prípravy receptu

Zmiešame hrubú múku s vajciami a mliekom. Vzniknuté tuhšie, ale tečúcej cesto pretlačíme cez sitko na halušky do vriacej osolenej vody. Varíme asi 5 minút. Po uvarení scedíme, prepláchneme ľahko studenou vodou a necháme chvíľu odkvapkať. Cibuľu nakrájame najemno a dáme, najlepšie do pekáča, smažiť na masť alebo olej. Keď je cibuľka osmaženej dozlatista, pridáme nakrájanú slaninu a uvarené údené mäso alebo údeninu. Chvíľu restujeme, potom pridáme odkvapkané halušky a všetko premiešame. Všetko stále na platni. Halušky s kapustou a údeným rozdelíme na taniere a môžeme ešte preliať samostatne rozpusteným a na kocky nakrájaným slaninou. Pre gurmánov je možné na koniec pridať akýkoľvek syr.

Komentáre k receptu Halušky s kapustou a údeným mäsom (2 komentáre)

  • marian 02.April 2016 10:19

    kapustu surovu?

  • milosko 26.April 2015 21:05

    a co ta kapusta,kedy ju pridat a ako upravenu???

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty