Gule z mletého mäsa
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 8320x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
mleté čierne korenie | |
vegeta | |
1 ks | stredná mrkva |
10 dkg | anglická slanina |
zelená petržlenová vňať alebo žihľava | |
soľ | |
1 ks | väčšie cibule |
40 dkg | bravčové surové mleté mäso |
omáčka: | |
mlieko alebo vývar | |
3 - 4 lyžíc | ostrý kečup |
1 kelímok | smotana na varenie |
1 konzerva | paradajkový pretlak |
Postup prípravy receptu
Anglickú slaninu nakrájame na malé kocky a vysmažíme na panvici. Pridáme nakrájanú cibuľu, krátko orestujeme a pridáme jemne nastrúhanú mrkvu. Chvíľu dusíme a potom zložíme z platne. Potom primiešame bravčové mäso, okoreníme podľa chuti a dobre premiešame. Zo zmesi robíme guličky a vložíme do kastróla, ktoré potom zalejeme omáčkou. Príprava omáčky: Do misky dáme paradajkový pretlak, kečup, smotanu a mlieko. Omáčku dobre premiešame. Na gule z mletého mäsa vlejeme omáčku a varíme domäkka. Guľa z mletého mäsa s omáčkou podávame s ryžou.