Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Gule z mletého mäsa

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 8320x
Gule z mletého mäsa

Recept na mleté mäso, ktoré varíme v paradajkovej omáčke.

vytlačiť recept Gule z mletého mäsa
recept Gule z mletého mäsa sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

mleté čierne korenie
vegeta
1 ks stredná mrkva
10 dkg anglická slanina
zelená petržlenová vňať alebo žihľava
soľ
1 ks väčšie cibule
40 dkg bravčové surové mleté mäso

omáčka:

mlieko alebo vývar
3 - 4 lyžíc ostrý kečup
1 kelímok smotana na varenie
1 konzerva paradajkový pretlak

Postup prípravy receptu

Anglickú slaninu nakrájame na malé kocky a vysmažíme na panvici. Pridáme nakrájanú cibuľu, krátko orestujeme a pridáme jemne nastrúhanú mrkvu. Chvíľu dusíme a potom zložíme z platne. Potom primiešame bravčové mäso, okoreníme podľa chuti a dobre premiešame. Zo zmesi robíme guličky a vložíme do kastróla, ktoré potom zalejeme omáčkou. Príprava omáčky: Do misky dáme paradajkový pretlak, kečup, smotanu a mlieko. Omáčku dobre premiešame. Na gule z mletého mäsa vlejeme omáčku a varíme domäkka. Guľa z mletého mäsa s omáčkou podávame s ryžou.

Komentáre k receptu Gule z mletého mäsa (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty