Gule sv. Mikuláša
- cukrovinky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 59482x
Orieškovú-čokoládové gule. Nepečené sladkosti, ktoré môžeme pripraviť už na sv. Mikuláša.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
150 g | mleté lieskové oriešky |
20 g | tuk 100% |
5 lyžíc | vriaca voda |
100 g | biela čokoláda |
1 plechovka | sladené kondenzované mlieko |
500 g | cukor múčka |
na obalenie: | |
mleté lieskové oriešky | |
na potření: | |
čokoládová poleva |
Postup prípravy receptu
Lieskové oriešky pomelieme. Bielu čokoládu rozlámeme na kúsky. Vodu privedieme k varu. Na panvicu vložíme práškový cukor, ktorý zalejeme vriacou vodou, pridáme Zmäknutý tuk a čokoládu. Zahrievame a miešame, kým sa všetko nerozpustí. Potom vlejeme kondenzované mlieko a veľmi pozvoľna, za pilného miešanie, privedieme k varu. Akonáhle hmota zhustne, panvicu odstavíme a necháme prechladnúť. Do prechladnuté sladkej hmoty vpracujeme pomletej oriešky a tvoríme guľôčky vo veľkosti vlašského orecha. Opäť necháme podchladit. Potom gule sv. Mikuláša polievame čokoládou a sypeme orieškami alebo kokosom. Orieškové-čokoládové gule nám uskladnené v plastovej škatuľke vydrží až do Vianoc.