Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Gulášovka alebo burtguláš

  • polievky
  • maďarská kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 62087x
Gulášovka alebo burtguláš

Má najobľúbenejší polievka a všetkých, kto ju ochutnali. Ak sa viac zahustí, je to buřtguláš.

vytlačiť recept Gulášovka alebo burtguláš
recept Gulášovka alebo burtguláš
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

5 lyžíc olej
4 ks zemiaky
4 ks kuracie párok

podľa chuti:

1 štipka mletá štipľavá paprika
majorana
1 lyžica hladká múka
mleté čierne korenie
1 ks cibula
1 balíček mletá sladká paprika
1 štipka soľ

Postup prípravy receptu

Cibuľu očistíme a nasekáme najemno. Zemiaky olúpeme a nakrájame na kocky. Párky nakrájame na kolieska. Na oleji alebo tuku, na ktorý sme zvyknutí, osmažíme cibuľu. Pokojne ju dáme viac. Cibuľu nesmieme spáliť. Zasypeme primeraným množstvom sladkej papriky, kľudne pridáme štipku pálivej. Na 3 litrový hrniec dávam celý sáčok. Pridáme hladkú múku a všetko spolu chvíľu miešame a pražíme. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky a zalejeme vodou. Pridáme soľ, korenie a majoránku podľa chuti a varíme, kým nie sú zemiaky mäkké. Na posledných desať minút varenia pridáme na kolieska nakrájané párky a môžeme podávať. Ak gulášovku viac zahustíme na začiatku múkou, máme z polievky buřtguláš. Je to veľmi jednoduché a moc dobré, robím ju aspoň raz týždenne, je vždy hneď preč.

Komentáre k receptu Gulášovka alebo burtguláš (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty