Gulášová polievka z bravčového mäsa
- polievky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 68059x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | zemiakov |
1 ks | cibula |
2 lyžičky | mletá sladká paprika |
2 ks | Mrkva |
2 lyžice | hrasok |
štipiek | korenie |
lyžičiek | majorana |
300 g | bravčové mäso |
1 l | voda |
1 ks | petržlen |
lyžičiek | soľ |
Postup prípravy receptu
Na tuku orestujeme nakrájanú cibuľu a mäso nakrájané na kocky, zaprášime mletou sladkou paprikou a zalejeme vodou. Osolíme a dusíme do mäkka. Potom pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, petržlen a zemiaky, zahustíme pripravenou zápražkou, dochutíme, soľ, korenie, majorán a na záver pridáme mrazený hrášok. Všetko povaríme a podávame s pečivom alebo chlebom.