Gulášová polievka s kukuricou
- hlavné chody
- černohorská kuchyňa
- doba prípravy: 150min.
- recept zobrazen: 57178x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | pór |
0,5 lyžičky | mletá sladká paprika |
1 ks | čili paprička |
4 ks | zemiaky |
1 ks | červená paprika |
3 lyžice | muka |
1 kg | hovädzie na guláš |
1 plechovka | sterilizovaná kukurica |
2 lyžice | paradajkový pretlak |
1 ks | bobkový list |
2 - 3 ks | cibula |
bielej hlávkovej kapusty | |
1,5 l | vývar z kocky |
podľa chuti: | |
mletá štipľavá paprika | |
soľ | |
mleté čierne korenie |
Postup prípravy receptu
Hovädzie mäso nakrájame na menšie kocky, rýchlo opražíme na panvici na oleji. Preložíme do hrnca, zalejeme vývarom a spolu s bobkovým listom dusíme asi hodinu na miernom ohni. Cibuľu nakrájame na kocky, opražíme dozlata a pridáme k mäsu. Okoreníme soli a korením a necháme dusiť. Zemiaky nakrájame na kocky, papriku a štvrtku zeli na rezance, pór na kolieska. Nakrájanú zeleninu a kukuricou pridáme do polievky na 30 minút pred koncom varenia, keď mäso bude skoro mäkké. Pripravíme sladkou a pálivou paprikou (pol lyžičky) a najemno nakrájanú čili papričky. Miesto chilli papričky môžeme použiť sušené chilli alebo pridať viac pálivej papriky. Nakoniec do gulášová polievka vmiešame paradajkový pretlak a múku rozmiešanú v troche vody. Krátko povaríme. Gulášová polievka s kukuricou podávame s pečivom. Táto porcie stačí pre 6 až 8 ľudí.