Guláš z rúry
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 120min.
- recept zobrazen: 145945x
Úžasný recept na bezpracný a veľmi chutný guláš. Len je potreba presne dodržať pracovný postup.
(Recept sa páči celkom 1x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
3 lyžičky | gulášová korenie |
voda | |
1 lyžica | mletý kmín |
4 ks | cibula |
3 lyžičky | mletá sladká paprika |
2 kocky | masox |
1 kg | bravčová pliecko |
3 lyžice | solamyl |
podľa chuti: | |
mleté biele korenie | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Bravčovú pliecko umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky. Cibuľa olúpeme, nasekáme nadrobno a zmiešame s kockami mäsa. Rúru predhrejeme na 250 ° C. Do zapekacej misky napěchujeme mäso premiešané s cibuľou. Masoxu rozpustíme v malom množstve horúcej vody. Potom dolejeme studenou vodou do 1 litra a pridáme všetko korenie, vrátane solamylu, a dobre rozmiešame. Tekutinou zalejeme mäso a misku dobre zabalíme alobalom. Dáme do rúry a necháme 1,5 hodiny piecť. Počas tejto doby alobal neodkrýváme, nedoléváme tekutiny ani nemiešame. Všetko sa robí samo. Guláš podávame s opečeným chlebom a čerstvou cibuľou.