Guláš z muchotrávok rosacei
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 22349x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
mleté čierne korenie | |
1 - 2 lyžíc | sadlo |
1/2 kocky | masox |
soľ | |
mletá sladká paprika | |
Rasco | |
2 - 5 hrstí | muchotrávka růžovka |
1 lyžica | paradajkový pretlak |
1 - 2 lyžíc | hladká múka |
2 ks | cibula |
Postup prípravy receptu
Huby očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Na masti si speníme sekanou cibuľu, pridáme huby. Osolíme, riadne okoreníme a všetko osmažíme. Podlejeme vodou, zaprášime paprikou, pridáme masox a rascu. Dusíme asi 10 minút. Potom pridáme zápražku, ktorú sme si pripravila tak, že v rozpustenom masti som zamiešali hladkú múku. Tú necháme prejsť varom za stáleho miešania. Guláš z Masák varíme ďalších 10 minút. Na záver do guláša pridáme paradajkový pretlak, prípadne kečup. Dochutíme podľa chuti. Guláš z Masák podávame s čerstvým pečivom.