Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Guláš z jelenieho mäsa

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 7601x
Guláš z jelenieho mäsa

Tento gulášek má mimoriadne jemnú chuť a je moc dobrý sa špekovým knedle.

vytlačiť recept Guláš z jelenieho mäsa
recept Guláš z jelenieho mäsa sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

mleté čierne korenie
1 lyžica mletá červená paprika
2 lístky bobkový list
3 ks cesnak
50 dkg mäso na jeleniu guláš
1 lyžica gulášová korenie
4 guličky jalovec
2 kocky masox
1/2 lyžičky mletá štipľavá paprika
drvená rasca
3 ks veľká cibuľa
soľ
2 lyžice paradajkový pretlak
1/4 lyžičky mletá škorica
1 lyžica lekvár

podľa potreby:

slnečnicový olej
voda na podliaty
hladká múka

Postup prípravy receptu

Do hrnca dáme olej, na ktorom osmažíme do ružova cibuľu nasekanú nadrobno, pridáme mäso nakrájané na menšie kúsky. Po dokonalom orestovanou pridáme masox a pretlak, bobkový list, jalovec, korenie, lekvár, gulášová korenie, rasca a mletú škoricu, opäť orestujeme a podlejeme vodou . Dusíme pozvoľna asi 2 hodiny, premiešavame a podľa potreby podlievame. Z guláša necháme za stáleho miešania vydusiť vodu, potom zaprášime múkou, orestujeme, pridáme mletú papriku, premiešame a znovu podlejeme vodou. Guláš z jelenieho mäsa necháme prevariť, pridáme cesnak, majoránku, podľa chuti osolíme. Guláš z jelenieho mäsa je výborný preležala. Na tanieri môžeme ozdobiť paprikou a paradajkami.

Komentáre k receptu Guláš z jelenieho mäsa (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2014 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt