Guláš z diviaka
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 120min.
- recept zobrazen: 55820x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 l | vývar z kostí |
200 g | slanina alebo slanina |
3 ks | cibula |
800 g | Kanc stehno (pliecko) |
podľa chuti: | |
drvená rasca | |
mletý korenie | |
chilli korenie (feferónka) | |
citrónová šťava | |
soľ | |
mletá sladká paprika | |
podľa potreby: | |
hladká múka |
Postup prípravy receptu
Slaninu nakrájanú na kocky necháme rozškvařit, pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu, osmažíme, vložíme na kúsky nakrájané mäso a rýchlo opečieme zo všetkých strán. Potom posypeme paprikou, pridáme soľ, korenie a rasca, podlejeme vývarom a zvoľna dusíme domäkka. Pred ukončením prípravy gulášu z diviačia podľa chuti pridáme čili alebo čerstvú feferónku. Zahustíme múkou rozmiešanou vo vode a dochutíme citrónovou šťavou. Guláš z diviačia podávame s chlebom alebo s knedľou.