Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Guláš z bravčového pliecka

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 82840x
Guláš z bravčového pliecka

Výtečný guláš z bravčového mäsa a spústy korenia.

vytlačiť recept Guláš z bravčového pliecka
recept Guláš z bravčového pliecka sa mi páči
(Recept sa páči celkom 3x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 lyžica mleté čierne korenie
1 l voda
1 kg bravčové pliecka bez kosti
3 ks veľká cibuľa
4 ks paprika
3 lyžice mletá sladká paprika
4 lyžice muka
2 ks červená feferónka
1 lyžica ligurček
1 lyžica soľ
2 lyžice gulášová korenie
1 lyžica majorana

Postup prípravy receptu

Cibuľu olúpeme, nakrájame najemno a osmažíme dozlatista. Pridáme papriku, gulášová korenie a chvíľku smažíme. Pridáme mäso nakrájané na kocky a všetko spolu dusíme, kým mäso nepustí šťavu. Osolíme, okoreníme, pridáme ligurček, majoránku a pálivú feferónku podľa toho, ako má kto rád ostré. Potom pridáme na prúžky nakrájanú papriku, podusíme a zalejeme vriacou vodou. Guláš dusíme asi 30 minút. Rozmiešame dobre múku s vodou a za stáleho miešania lejeme do guláša, až sa zahustí. Päť minút varíme, potom na pár minút odstavíme. Pripravený guláš podávame najlepšie s knedľou.

Komentáre k receptu Guláš z bravčového pliecka (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2014 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt