Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Guláš s korením na divočinu

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 130763x
Guláš s korením na divočinu

Guláš možno pripraviť zakaždým inak, ale vždy chutí výborne. Tentoraz jeho chuť zmeníme pridaním korenia na divočinu.

vytlačiť recept Guláš s korením na divočinu
recept Guláš s korením na divočinu sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 lyžica hladká múka
2 lyžičky korenie Divočina
3 lyžice sadlo
4 strúčiky cesnak
soľ
2 lyžice paradajkový pretlak
500 g hovädzie mäso predné
3 ks cibula

podľa chuti:

tymián
majorana
mletý kmín
chilli korenie
mleté čierne korenie

Postup prípravy receptu

Mäso nakrájame na kocky, cibuľu olúpeme a rozkrájame nadrobno. Cesnak olúpeme a nakrájame na tenké plátky, alebo prelisujeme. Na masti speníme cibuľu, pridáme cesnak a kocky mäsa a za stáleho miešania opekáme, kým sa mäso nezatáhne a nezbělá. Zasypeme korením, posolíme, podlejeme vodou a dusíme na miernom ohni pod pokrievkou. Často kontrolujeme a priebežne podlievame malými dávkami vody alebo masitého vývaru. Keď je mäso dostatočne mäkké, necháme šťavu vysmahnout na tuk, zaprášime hladkou múkou a miešame, kým sa šťava priedomí a zafarbí. Pridáme paradajkový pretlak, premiešame, podlejeme znova vodou a krátko povaríme. Guláš ešte môžeme ľubovoľne dochutiť pridaním uvedeného korenie alebo aj cesnaku. Guláš s korením na divočinu podávame s knedľou, či chlebem.Vhodnou prílohou je aj ryža alebo cestoviny.

Komentáre k receptu Guláš s korením na divočinu (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty