Guláš s korením na divočinu
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 120min.
- recept zobrazen: 130763x
Guláš možno pripraviť zakaždým inak, ale vždy chutí výborne. Tentoraz jeho chuť zmeníme pridaním korenia na divočinu.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 lyžica | hladká múka |
2 lyžičky | korenie Divočina |
3 lyžice | sadlo |
4 strúčiky | cesnak |
soľ | |
2 lyžice | paradajkový pretlak |
500 g | hovädzie mäso predné |
3 ks | cibula |
podľa chuti: | |
tymián | |
majorana | |
mletý kmín | |
chilli korenie | |
mleté čierne korenie |
Postup prípravy receptu
Mäso nakrájame na kocky, cibuľu olúpeme a rozkrájame nadrobno. Cesnak olúpeme a nakrájame na tenké plátky, alebo prelisujeme. Na masti speníme cibuľu, pridáme cesnak a kocky mäsa a za stáleho miešania opekáme, kým sa mäso nezatáhne a nezbělá. Zasypeme korením, posolíme, podlejeme vodou a dusíme na miernom ohni pod pokrievkou. Často kontrolujeme a priebežne podlievame malými dávkami vody alebo masitého vývaru. Keď je mäso dostatočne mäkké, necháme šťavu vysmahnout na tuk, zaprášime hladkou múkou a miešame, kým sa šťava priedomí a zafarbí. Pridáme paradajkový pretlak, premiešame, podlejeme znova vodou a krátko povaríme. Guláš ešte môžeme ľubovoľne dochutiť pridaním uvedeného korenie alebo aj cesnaku. Guláš s korením na divočinu podávame s knedľou, či chlebem.Vhodnou prílohou je aj ryža alebo cestoviny.