Guláš dvoch chutí
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 62347x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1- 2 lyžičiek | soľ |
1/2 kg | bravčová stehno |
200 g | Mrkva |
1/2 poháru | sterilizovaná červená paprika |
2 lyžice | olej |
1 balíček | gulášová korenie |
1/2 kg | králičie pečeň alebo ľadviny |
1 štipka | mletý korenie |
2 ks | väčšie cibule |
omáčka: | |
3 - 4 lyžíc | hladká múka |
1 - 1,5 l | mlieko alebo voda |
1/4 poháru | nálev z papriky |
Postup prípravy receptu
Najprv orestujeme nahrubo nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky nakrájané bravčové mäso a premiešame. Prikryjeme pokrievkou a pečieme do zmäknutia mäsa. Potom pridáme nakrájané králičie pečeň a ľadviny, premiešame a prikryjeme pokrievkou. Necháme dusiť, podľa potreby podlejeme vodou. Osolíme, okoreníme, vsypeme gulášová korenie a mierne podlejeme vodou. Necháme vodu vydusiť a všetko zaprášime hladkou múkou. Potom opatrne za stáleho miešania dolievame mlieko. Omáčku prevaríme. Nakoniec pridáme na jemné rezance nakrájanú (vopred očistenú) mrkva (alebo strúhanou na W-krájača), sterilizovanú červenú papriku a dobre zamiešame, krátko povaríme. Nálevom z papriky guláš mierne dochutíme. Hotový guláš dvoch chuťou podávame najlepšie s knedľou, ale chutí is zemiakmi, ryžou alebo cestovinami.