Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Guláš dvoch chutí

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 62347x
Guláš dvoch chutí

Vyskúšajte spojenie dvoch chutí - bravčového mäsa a pečene z králika. Guláš z nich je vynikajúca.

vytlačiť recept Guláš dvoch chutí
recept Guláš dvoch chutí
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1- 2 lyžičiek soľ
1/2 kg bravčová stehno
200 g Mrkva
1/2 poháru sterilizovaná červená paprika
2 lyžice olej
1 balíček gulášová korenie
1/2 kg králičie pečeň alebo ľadviny
1 štipka mletý korenie
2 ks väčšie cibule

omáčka:

3 - 4 lyžíc hladká múka
1 - 1,5 l mlieko alebo voda
1/4 poháru nálev z papriky

Postup prípravy receptu

Najprv orestujeme nahrubo nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky nakrájané bravčové mäso a premiešame. Prikryjeme pokrievkou a pečieme do zmäknutia mäsa. Potom pridáme nakrájané králičie pečeň a ľadviny, premiešame a prikryjeme pokrievkou. Necháme dusiť, podľa potreby podlejeme vodou. Osolíme, okoreníme, vsypeme gulášová korenie a mierne podlejeme vodou. Necháme vodu vydusiť a všetko zaprášime hladkou múkou. Potom opatrne za stáleho miešania dolievame mlieko. Omáčku prevaríme. Nakoniec pridáme na jemné rezance nakrájanú (vopred očistenú) mrkva (alebo strúhanou na W-krájača), sterilizovanú červenú papriku a dobre zamiešame, krátko povaríme. Nálevom z papriky guláš mierne dochutíme. Hotový guláš dvoch chuťou podávame najlepšie s knedľou, ale chutí is zemiakmi, ryžou alebo cestovinami.

Komentáre k receptu Guláš dvoch chutí (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty