Grónska nátierka
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 20min.
- recept zobrazen: 58836x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | cibula |
250 g | saláma jemný - junior |
1 ks | petržlen |
1 ks | zeler (malý) |
2 ks | Mrkva |
podľa chuti: | |
soľ a korenie | |
zálievka: | |
4 lyžice | majonéza light |
1 lyžica | citrónová šťava |
Postup prípravy receptu
Cibuľu olúpeme a nakrájame na štvrtky. Zeleninu očistíme, nakrájame na polovice a dáme variť do mierne osolenej vody do polomäkké. Potom zlejeme vodu a zeleninu necháme vychladiť. Saláma, cibuľu a zeleninu pomelieme na mlynčeku na mäso. Pridáme citrónovú šťavu, majonézu, podľa chuti osolíme a okoreníme a dobre premiešame. Necháme chvíľu odležať. Natierame na chleba a zdobíme čerstvou zeleninou.