Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Grófkine rezy

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 104974x
Grófkine rezy

Rezy plnené jablkami so snehom.

vytlačiť recept Grófkine rezy
recept Grófkine rezy sa mi páči
(Recept sa páči celkom 2x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

25 dkg Hera
1 ks prášok do pečiva
hrstí strúhané orechy
50 dkg polohrubá múka
hrstí hrozienka
6 ks väčšie jablko
15 dkg cukor múčka
5 ks vajcia

podľa potreby:

cukor
Škorica
múka na vysypanie
tuk na vymazanie

Postup prípravy receptu

Najprv si rozklepneme vajcia a oddelíme žĺtky od bielkov. Z bielkov ušľaháme sneh, žĺtky použijeme do cesta. Zo všetkých surovín - múky, zmäknutého tuku, cukru, žĺtkov a prášku do pečiva - spracujeme cesto, ktoré rozdelíme na 2 časti. Jednu časť dáme stuhnúť do chladničky a druhú vyvaľkáme na nízky plech - vymastený a vysypaný. Odporúčame cesto váľať cez mikrotenový sáčok, hrozne sa lepí, je možné cesto roztiahnuť po plechu ručne a dohladit okraje. Potom nastrúhame asi 6 väčších jabĺk a premiešame je asi s hrstí orechov a hrozienok. Všetky suroviny dáme na cesto. Jablká posypeme škoricou a cukrom. Zníži z bielkov rozotrieme na jablká. Zvyšné stuhnuté cesto nastrúhame navrch. Hraběnčiny rezy pečieme vo vyhriatej rúre. Vychladnuté rozkrájame a pocukrujeme. Rezy majú jednu veľkú výhodu. Vydrží dlho krehké a mäkké.

Komentáre k receptu Grófkine rezy (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2018 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty