Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Grófkin koláč s jablkami

  • múčniky
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 66638x
Grófkin koláč s jablkami

Výborný ľahký koláč pre celú rodinu.

vytlačiť recept Grófkin koláč s jablkami
recept Grófkin koláč s jablkami
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

200 g cukor múčka

cesto:

50 g cukor krupica
1 ks maslo
4 ks žĺtok
400 g polohrubá múka

náplň:

1 balíček škoricový cukor
1 balíček vanilkový cukor
4 ks bielok
3 ks olúpané a nastrúhané jablko

podľa potreby:

múka na vysypanie
tuk na vymazanie

Postup prípravy receptu

Tuhé maslo nastrúhame. Múku, nastrúhané maslo, žĺtky a cukor zmiešame a rukami vypracujeme hladké cesto. Z cesta oddelíme asi 1 / 3 a dáme ju odležať do mrazničky. Jablká olúpeme a nastrúhame. Zvyšné cesto vytlačíme na vymastený a vysypaný plech. Pokladieme ho jablkami, posypeme vanilkovým a škoricovým cukrom. Potom ušľaháme do polotuhé sneh z bielkov a postupne pridávame cukor. Vyšlehaným snehom potrieme na jablká. Nakoniec hore nastrúhame cesto z mrazničky. Hraběnčin koláč s jablkami dáme do rúry a pečieme asi 30 minút pri 170 ° C. Upečený hraběnčin koláč s jablkami necháme trochu vychladnúť, nakrájame a môžeme podávať.

Komentáre k receptu Grófkin koláč s jablkami (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty