Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Grilovaný morský pstruh

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 24573x
Grilovaný morský pstruh

Grilovaný, pečený alebo inak upravený pstruh je vždy pre milovníkov rýb pochúťkou. Na túto úpravu na grile použijeme morského mrazeného holandského pstruha - "strieborniaky".

Recept na 2 porcie.

vytlačiť recept Grilovaný morský pstruh
recept Grilovaný morský pstruh sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

800 g mrazený holandský pstruh - strieborniaky

na potření:

1 dl olivový olej
1 lyžička worchestrová omáčka
1/2 lyžičky grilovacie rybie korenie

podľa chuti:

mleté biele korenie
soľ

podľa potreby:

citrón

Postup prípravy receptu

Mrazené pstruhy vyberieme z obalu, umyjeme pod studenou vodou a osolíme. Necháme rozmraziť. Citrón riadne umyjeme a nakrájame na plátky. Na potretie zmiešame grilovacie korenie na ryby s olejom a worchestrem. Rozmrazené ryby očistíme, riadne osušíme a potrieme zmesou oleja s korením a podľa potreby dosolíme. Dutinu brušnú vyplníme plátky citróna a pstruhy zvoľna grilujeme, za častého potláčanie, z oboch strán do ružova. Grilované morské pstruhy podávame s čerstvou alebo grilovanou zeleninou, vareným zemiakom, prípadne pečivom.

Komentáre k receptu Grilovaný morský pstruh (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2020 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty