Grilovaný morský pstruh
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 25798x
Grilovaný, pečený alebo inak upravený pstruh je vždy pre milovníkov rýb pochúťkou. Na túto úpravu na grile použijeme morského mrazeného holandského pstruha - "strieborniaky".
Recept na 2 porcie.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
800 g | mrazený holandský pstruh - strieborniaky |
na potření: | |
1 dl | olivový olej |
1 lyžička | worchestrová omáčka |
1/2 lyžičky | grilovacie rybie korenie |
podľa chuti: | |
soľ | |
mleté biele korenie | |
podľa potreby: | |
citrón |
Postup prípravy receptu
Mrazené pstruhy vyberieme z obalu, umyjeme pod studenou vodou a osolíme. Necháme rozmraziť. Citrón riadne umyjeme a nakrájame na plátky. Na potretie zmiešame grilovacie korenie na ryby s olejom a worchestrem. Rozmrazené ryby očistíme, riadne osušíme a potrieme zmesou oleja s korením a podľa potreby dosolíme. Dutinu brušnú vyplníme plátky citróna a pstruhy zvoľna grilujeme, za častého potláčanie, z oboch strán do ružova. Grilované morské pstruhy podávame s čerstvou alebo grilovanou zeleninou, vareným zemiakom, prípadne pečivom.