Grilovaný losos
- hlavné chody
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 202649x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | žĺtok |
2 lyžice | olivový olej |
1/2 zväzku | kôpor |
800 g | lososové filé |
1 ks | bageta |
3 lyžice | maslo |
2 strúčiky | cesnak |
1 lyžička | horcica |
mleté biele korenie | |
2 ks | limetka |
3 lyžičky | biele víno |
100 ml | repkový olej |
soľ |
Postup prípravy receptu
Najprv rybu umyjeme a osušíme. Potom filety rozdelíme na 4 porcie. Vytlačíme z jednej limetky šťavu a rybu pokvapkáme a osolíme. Zvyšnú jednu limetku umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky. Umyjeme aj kôpor a najemno ho nakrájame. Ďalej olúpeme cesnak a nasekáme ho najemno. Polovicu takto pripraveného cesnaku zmiešame s rozměklým maslom a osolíme. Bagetu nakrájame na šikmé krajčeky a namažeme je cesnakovým maslom. Jeden žĺtok, pol lyžičky soli a horčicu ušľaháme do peny. Potom přikapáváme za stáleho miešania repkový olej. Cesnak, ktorý nám zostal, vmiešame do majonézy a ochutíme soľou a korením. Lososa po jednotlivých porciách kladieme na veľký kus alobalu a posypeme korením a kôprom. Navrch dáme plátky limetky a pokvapkáme olejom. Rybu potom zabalíme a 10 minút grilujeme. Počas posledných 4 minút grilovanie pridáme na gril plátky bagetky. Nakoniec všetko upravíme na tanieri, pridáme cesnakovú majonézu a dozdobíme citrónom a kôprom.
Komentáre k receptu Grilovaný losos (3 komentáre)
-
JURAJ
29.May 2015 09:31
Postup prípravy receptu Najprv rybu umyjeme a osušíme. Potom filety rozdelíme na 4 porcie. Vytlačíme z jednej limetky šťavu a rybu pokvapkáme a osolíme. Zvyšnú jednu limetku umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky. Umyjeme aj kôpor a najemno ho nakrájame. Ďalej olúpeme cesnak a nasekáme ho najemno. Polovicu takto pripraveného cesnaku zmiešame s rozměklým maslom a osolíme. Bagetu nakrájame na šikmé krajčeky a namažeme je cesnakovým maslom. Jeden žĺtok, pol lyžičky soli a horčicu ušľaháme do peny. Potom přikapáváme za stáleho miešania repkový olej. Cesnak, ktorý nám zostal, vmiešame do majonézy a ochutíme soľou a korením. Lososa po jednotlivých porciách kladieme na veľký kus alobalu a posypeme korením a kôprom. Navrch dáme plátky limetky a pokvapkáme olejom. Rybu potom zabalíme a 10 minút grilujeme. Počas posledných 4 minút grilovanie pridáme na gril plátky bagetky. Nakoniec všetko upravíme na tanieri, pridáme cesnakovú majonézu a dozdobíme citrónom a kôprom.
-
Juditka
27.December 2011 12:27
Veľmi dobré .včera som robila . chut vygraduvala aj dnes
-
Editka
27.December 2011 12:25
Vydarev sa je to chutné ...