Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Grilovaný losos

  • hlavné chody
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 201485x
Grilovaný losos

Grilovaná ryba, ktorú potešíte 4 hladné krky.

vytlačiť recept Grilovaný losos
recept Grilovaný losos sa mi páči
(Recept sa páči celkom 5x)
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

2 strúčiky cesnak
1 lyžička horcica
mleté biele korenie
2 ks limetka
3 lyžičky biele víno
100 ml repkový olej
soľ
1 ks žĺtok
2 lyžice olivový olej
1/2 zväzku kôpor
800 g lososové filé
1 ks bageta
3 lyžice maslo

Postup prípravy receptu

Najprv rybu umyjeme a osušíme. Potom filety rozdelíme na 4 porcie. Vytlačíme z jednej limetky šťavu a rybu pokvapkáme a osolíme. Zvyšnú jednu limetku umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky. Umyjeme aj kôpor a najemno ho nakrájame. Ďalej olúpeme cesnak a nasekáme ho najemno. Polovicu takto pripraveného cesnaku zmiešame s rozměklým maslom a osolíme. Bagetu nakrájame na šikmé krajčeky a namažeme je cesnakovým maslom. Jeden žĺtok, pol lyžičky soli a horčicu ušľaháme do peny. Potom přikapáváme za stáleho miešania repkový olej. Cesnak, ktorý nám zostal, vmiešame do majonézy a ochutíme soľou a korením. Lososa po jednotlivých porciách kladieme na veľký kus alobalu a posypeme korením a kôprom. Navrch dáme plátky limetky a pokvapkáme olejom. Rybu potom zabalíme a 10 minút grilujeme. Počas posledných 4 minút grilovanie pridáme na gril plátky bagetky. Nakoniec všetko upravíme na tanieri, pridáme cesnakovú majonézu a dozdobíme citrónom a kôprom.

Komentáre k receptu Grilovaný losos (3 komentáre)

  • JURAJ 29.May 2015 09:31

    Postup prípravy receptu Najprv rybu umyjeme a osušíme. Potom filety rozdelíme na 4 porcie. Vytlačíme z jednej limetky šťavu a rybu pokvapkáme a osolíme. Zvyšnú jednu limetku umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky. Umyjeme aj kôpor a najemno ho nakrájame. Ďalej olúpeme cesnak a nasekáme ho najemno. Polovicu takto pripraveného cesnaku zmiešame s rozměklým maslom a osolíme. Bagetu nakrájame na šikmé krajčeky a namažeme je cesnakovým maslom. Jeden žĺtok, pol lyžičky soli a horčicu ušľaháme do peny. Potom přikapáváme za stáleho miešania repkový olej. Cesnak, ktorý nám zostal, vmiešame do majonézy a ochutíme soľou a korením. Lososa po jednotlivých porciách kladieme na veľký kus alobalu a posypeme korením a kôprom. Navrch dáme plátky limetky a pokvapkáme olejom. Rybu potom zabalíme a 10 minút grilujeme. Počas posledných 4 minút grilovanie pridáme na gril plátky bagetky. Nakoniec všetko upravíme na tanieri, pridáme cesnakovú majonézu a dozdobíme citrónom a kôprom.

  • Juditka 27.December 2011 12:27

    Veľmi dobré .včera som robila . chut vygraduvala aj dnes

  • Editka 27.December 2011 12:25

    Vydarev sa je to chutné ...

Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty