Grilovaný kozí syr so šalátom
- predjedlá
- italská kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 26958x
Grilovaný guľatý plesňový kozí syr podávame na listových šalátoch s paradajkami, karotkou, pažítkou a šalátovými semienkami. Chuť pokrmu zvýrazní zálievka.
Recept na 2 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
šalátové srdiečko | |
2 ks | stredne veľká keříčková paradajky |
1 ks | karotka |
2 ks | kozí syr s plesňou (120 g) |
Kudrna šalát Rosso | |
4 lyžice | pažítka |
podľa chuti: | |
mleté chilli korenie | |
zmes semien na šalát | |
mleté čierne korenie | |
zálievka: | |
3 lyžice | olivový olej |
1 lyžička | vínny ocot |
1/2 ks | citrón |
1 lyžička | cukor |
Postup prípravy receptu
Najskôr si pripravíme zálievku na šalát. Do misky vytlačíme šťavu z polovice stredne veľkého očisteného citróna. Pridáme cukor a vínny ocot. Akonáhle sa cukor rozpustí, primiešame olivový olej a odložíme. Pažítku umyjeme a usekáme najemno. Šaláty rozoberieme a listy očistíme. Paradajky umyjeme a nakrájame na osminky. Karotku očistíme a pomocou škrabky pozdĺžne vytvoríme dlhšiu hoblinkami. Okrúhly plesňový kozí syr pozdĺžne uprostred rozkrojíme. Položíme na plech rezom hore a podľa chuti posypeme mletým chilli korenie a čiernym mletým korením. Vložíme pod rozpálený gril a krátko zapečieme. Na taniere do polkruhu striedavo poukladáme listy šalátov a paradajky. Do stredu položíme grilovaný syr a všetko posypeme usekanou pažítkou, hoblinami karotky, šalátovými semienkami a prelejeme zálievkou. Grilovaný kozí syr so šalátom podávame horúci a najlepšie s čerstvým pečivom.