Grilovaný hermelín v cestíčku
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 93887x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1/2 balíčku | lístkové cesto |
2 ks | hermelín |
na ozdobu: | |
čerstvá zelenina | |
na potření: | |
1 ks | vajcia |
podľa chuti: | |
soľ | |
podľa potreby: | |
grilovacie korenie na syr | |
olej |
Postup prípravy receptu
Z lístkového cesta si vyvaľkáme dva tenké pláty, ktoré posypeme grilovacím korením na syr. Korenie valčekom vtlačíme do cesta. Môžeme aj trochu osoliť. Na pripravenej plátky cestá položíme celý hermelín, zabalíme. Škáry potrieme rozšľahaným vajcom, aby sa nám cesto nepristúpil k rozloženiu aa syr zostal obalený. Takto pripravený hermelín vložíme na kus alobalu, trochu potrieme olejom a zabalíme. Grilujeme z oboch strán, kým lístkové cesto nechytne zlatistú farbu. Grilovaný hermelín musíme počas pečenia často strážiť, aby sa nám cesto nespálilo. Podávame s dressingy s príchuťou syra alebo chrenovou omáčkou, na tanieri zdobíme čerstvo nakrájanú zeleninou.