Grilované zemiaky s paradajkami
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 26294x
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
podľa chuti: | |
bylinkovej korenie na americké zemiaky | |
korenie na grilovanú zeleninu | |
podľa potreby: | |
olivový olej | |
zemiaky | |
paradajka | |
cibula |
Postup prípravy receptu
Zemiaky a cibuľu olúpeme, oboje rozkrájame na štvrťky alebo menšie mesiačiky. Paradajky umyjeme a rozkrájame na plátky. Plech vymastíme olejom, poukladáme zemiaky, cibuľou a paradajkami. Bohato posypeme bylinkovým korením a korením na grilovanú zeleninu. Znovu pokvapkáme olivovým olejom. Zemiaky s paradajkami vložíme do dobre vyhriatej rúry - až na 200 ° C. Ak máme elektrickú rúru, zvolíme program grilovanie s cirkuláciou vzduchu. Pečieme okolo 40 minút práve v závislosti na rúre. Zelenina by mala byť mäkká, pritom chrumkavá. Počas pečenia môžeme zemiaky s paradajkami sem tam premiešať a ešte viac okoreniť. Podávame ich ako prílohu k mäsovým pokrmom, ale aj ako zeleninový hlavný chod s dressingom a inými omáčkami. Množstvo zeleniny i korenia volíme podľa vlastného uváženia a chuti.