Grilované zemiakové plátky
- prílohy
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 75min.
- recept zobrazen: 10840x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 hrsť | bylinkovej korenie na americké zemiaky |
5 strúčikov | cesnak |
1/2 ks | červená cibuľa |
1 kg | přílohové zemiaky |
2 - 3 lyžíc | olivový olej |
podľa chuti: | |
grilovacie korenie | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Zemiaky olúpeme a nakrájame na hrubšie plátky. Cibuľu nakrájame na kolieska, cesnak na plátky alebo čtvrtinky. Zemiaky vsypeme do väčšieho a pevného vrecka, pridáme olej, bylinkové korenie a premiešame. Zemiakové plátky vsypeme na plech av rúre za občasného miešania pečieme na 200 ° C. Po 20 - 30 minútach (podľa typu rúry), prepneme na funkciu gril, zemiaky zasypeme rozemnutou cibuľou, cesnakom a posypeme grilovacím korenia, podľa chuti ešte dosolíme. A pozor, koreniace zmesi často už soľ obsahujú. Zapekáme ďalších zhruba 15 - 20 minút, až sú zemiaky mäkké a na povrchu chrumkavé. Grilované zemiakové plátky podávame ako prílohu alebo chuťovku. Môžeme pridať tatárskou omáčku, kečup, dresing.