Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Grilované makrely

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 69182x
Grilované makrely

Voňavé a krehké mäso z makrely možno pripraviť na grile záhradnom aj doma v teplovzdušnej rúre s grilom.

vytlačiť recept Grilované makrely
recept Grilované makrely sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

4 - 5 ks menšie makrela
1 ks citrón

podľa potreby:

soľ
mleté čierne korenie
olej

Postup prípravy receptu

Očistené makrely opláchneme, hlavy, chvost a plutvy odkrojíme. Miesto 4 menších makrel môžeme pripraviť 2 väčšie makrely. Tie ale ešte rozkrojíme na polovičky. Ryby pokvapkáme vytlačenú šťavou z jedného citróna a necháme aspoň pol hodiny odležať v chlade. Odležaný makrelu osušíme, potrieme olejom, osolíme a okoreníme. Narovnáme na grilovací rošt a na rozohriatom grile grilujeme asi 5 minút (podľa veľkosti ryby) z každej strany. Počas grilovania potierame olejom. Grilovanou makrelu podávame najlepšie s upečeným zemiaky, dochutíme tatárskou omáčkou a obložíme čerstvou zeleninou.

Komentáre k receptu Grilované makrely (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2019 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty