Grilované makrely
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 69886x
Voňavé a krehké mäso z makrely možno pripraviť na grile záhradnom aj doma v teplovzdušnej rúre s grilom.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | citrón |
4 - 5 ks | menšie makrela |
podľa potreby: | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
olej |
Postup prípravy receptu
Očistené makrely opláchneme, hlavy, chvost a plutvy odkrojíme. Miesto 4 menších makrel môžeme pripraviť 2 väčšie makrely. Tie ale ešte rozkrojíme na polovičky. Ryby pokvapkáme vytlačenú šťavou z jedného citróna a necháme aspoň pol hodiny odležať v chlade. Odležaný makrelu osušíme, potrieme olejom, osolíme a okoreníme. Narovnáme na grilovací rošt a na rozohriatom grile grilujeme asi 5 minút (podľa veľkosti ryby) z každej strany. Počas grilovania potierame olejom. Grilovanou makrelu podávame najlepšie s upečeným zemiaky, dochutíme tatárskou omáčkou a obložíme čerstvou zeleninou.