Grilované kuracie kolíky
- chuťovky
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 31807x
Marinované kuracie stehienka grilujeme na drevenom uhlí a podávame so zeleninou, pečivom a najrôznejšími omáčkami.
Recept na 3 porcie.
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
10 ks | kuracie dolné stehno |
marináda: | |
4 strúčiky | cesnak |
1 lyžička | strúhaný zázvor |
5 lyžíc | sójová omáčka |
1 lyžička | worchesterová omáčka |
150 ml | olej |
3 lyžice | medovica |
podľa chuti: | |
soľ | |
korenie |
Postup prípravy receptu
Najskôr si pripravíme marinádu. Čerstvý zázvor olúpeme a jemne nastrúhame. Cesnak zlúpnite a prelisujeme. Olej premiešame so sójovou omáčkou, worchestrem, medovice, cesnakom a zázvorom. Kuracie spodnej stehienka očistíme, okoreníme a vložíme do marinády. Necháme do druhého dňa rozležet. Dobre odkvapkané kolíky kladieme na alobalové tácky a za občasného boj proti marinádou propékáme z oboch strán na grile (aspoň 30 minút). Prepečené kuracie kolíky podávame s ogrilovanou, ale aj čerstvou zeleninou, pečivom a rôznymi dipy.