Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Grilované kačacie prsia

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 27284x
Grilované kačacie prsia

Marinované krehká kačacie prsíčka pripravovaná na grile. Vhodnou prílohou je zelenina, pečivo alebo zemiaky a najrôznejšie dipy.

Recept na 2 porcie.

vytlačiť recept Grilované kačacie prsia
recept Grilované kačacie prsia
 sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1 balíček kačacie prsia s kožou

marináda:

1 hrsť vňať koriandra
5 lyžíc sójová omáčka
3 lyžice pomarančová šťava
2 strúčiky cesnak
1 lyžička mletý zázvor
1 dl olej

podľa chuti:

čersvý mletý korenie
soľ

Postup prípravy receptu

Kačacie prsia očistíme, zbavíme kože a prsné kosti. Mäso rozdelíme na 4 plátky, ktoré vložíme do mikroténového vrecka a ľahko naklepeme. Potom prsia okoreníme a na niekoľko hodín naložíme do marinády. Marináda: Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Koriander jemne usekáme a všetko premiešame s olejom, pomarančovou šťavou, sójovou omáčkou a mletým zázvorom. Marinované mäso necháme odkvapkať a pripevníme na ihly alebo špajle, ktoré sme aspoň jednu hodinu máčali vo vode. Kačacie prsia opekáme z oboch strán, za občasného boj proti marinádou, na dobre roztopeném grile domäkka. Grilovaná kačacia prsia podávame s čerstvou alebo grilovanou zeleninou a pečivom.

Komentáre k receptu Grilované kačacie prsia (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty