Grilované kačacie prsia
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 25min.
- recept zobrazen: 27284x
Marinované krehká kačacie prsíčka pripravovaná na grile. Vhodnou prílohou je zelenina, pečivo alebo zemiaky a najrôznejšie dipy.
Recept na 2 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 balíček | kačacie prsia s kožou |
marináda: | |
1 hrsť | vňať koriandra |
5 lyžíc | sójová omáčka |
3 lyžice | pomarančová šťava |
2 strúčiky | cesnak |
1 lyžička | mletý zázvor |
1 dl | olej |
podľa chuti: | |
čersvý mletý korenie | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Kačacie prsia očistíme, zbavíme kože a prsné kosti. Mäso rozdelíme na 4 plátky, ktoré vložíme do mikroténového vrecka a ľahko naklepeme. Potom prsia okoreníme a na niekoľko hodín naložíme do marinády. Marináda: Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Koriander jemne usekáme a všetko premiešame s olejom, pomarančovou šťavou, sójovou omáčkou a mletým zázvorom. Marinované mäso necháme odkvapkať a pripevníme na ihly alebo špajle, ktoré sme aspoň jednu hodinu máčali vo vode. Kačacie prsia opekáme z oboch strán, za občasného boj proti marinádou, na dobre roztopeném grile domäkka. Grilovaná kačacia prsia podávame s čerstvou alebo grilovanou zeleninou a pečivom.