Grilovaná polenta po česky
- predjedlá
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 45min.
- recept zobrazen: 22420x
Talianska polenta pripravená na grile so syrom niva a chuťou cesnaku.
Recept na 4 porcie.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
250 g | instantná kukuričná kaša |
1700 ml | vývar |
150 g | niva |
8 strúčikov | cesnak |
na ozdobu: | |
paradajka | |
čerstvá bazalka | |
podľa chuti: | |
mleté čierne korenie | |
soľ | |
podľa potreby: | |
olej |
Postup prípravy receptu
Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Syr nastrúhame nahrubo. Paradajky umyjeme a nakrájame na plátky. Instantné kukuričnú múku vsypeme do vriaceho silného vývaru a pripravíme podľa návodu kašu. Do horúcej kaše ku koncu varenia vmiešame cesnak, osolíme a okoreníme. Teplou polentu nalejeme do olejom vymastenej formy a necháme niekoľko hodín stuhnúť. Potom ju z formy vyklopíme a nakrájame na štvorce. Na plech vyložený papierom na pečenie kladieme štvorca stuhnuté polenty, ktoré sypeme strúhaným syrom niva, pokladieme plátkom rajčiaka a lístkom čerstvej bazalky. Plech vložíme na niekoľko minút pod rozpálený gril, akonáhle sa syr roztaví a paradajky zmäknú , je pokrm pripravený na podávanie. Obmena: Do horúcej polenty môžeme tiež vmiešať jemne nakrájanú šunku alebo slaninu. grilovanou polentu môžeme podávať ako teplý predkrm, ale aj samostatne k večeri.