Grilovaná pochúťka
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 120min.
- recept zobrazen: 5078x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
0,5 kg | anglická slanina (plátky) |
0,5 kg | bravčová krkovička |
0,5 kg | údená krkovička |
podľa chuti: | |
mletý korenie | |
podľa potreby: | |
paprika | |
cesnak | |
soľ | |
cibula | |
svetlé pivo | |
olej |
Postup prípravy receptu
Deň vopred naložíme krkovičiek do oleja s cesnakom, ktorým nebudeme šetriť. Druhý deň nakrájame krkovičiek na plátky. Každý plátok zabalíme do slaniny. Napichujeme potom striedavo na ihlu s kúskami údenej krkovička. Prekladáme cibuľou a občas paprikou. Na ihle všetko riadne stlačíme, osolíme, okoreníme a zabalíme do alobalu tak, aby šťava s tukom nevytekala. Tu občas zľavám okolo ihly do nádoby. Asi za hodinu alobal odstránime a dotočíme za boj proti vydušené šťavy zmiešanú s trochou piva. Grilované pochúťky podávame s prílohou podľa chuti.