Grilovaná marinovaná krkovička
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 6197x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
150 g | bravčová krkovička |
soľ | |
marináda: | |
1 lyžička | plnotučná horčica |
suché červené víno | |
1 strúčik | cesnak |
Postup prípravy receptu
V miske rozmiešame vrchovatú lyžičku horčice s červeným vínom, tak aby vznikla redšia kaša, pridáme prelisovaný strúčik cesnaku a ešte premiešame. Plátok krkovička umyjeme, usušíme a kĺby prstov zľahka naklepeme. Osolíme a vložíme do marinády, ktorú dôkladne rozotrieme po celom povrchu mäsa. V chlade necháme marinovať aspoň hodinu, ale lepšie dlhšie. Mäso vyberieme z marinády a vložíme na mriežku grilu, počas grilovania krkovičiek otáčame a potierame zvyšnou marinádou. Grilovanou marinovanou krkovičiek podávame s chlebom a zeleninou.