Varenie.sk na Facebooku
Prihlásenie

Grilovaná krkovička s badyánom

  • hlavné chody
  • česká kuchyňa
  • doba prípravy:
  • recept zobrazen: 89682x
Grilovaná krkovička s badyánom

Bravčová krkovička je vhodná na grilovanie i vyprážanie. Je pekne šťavnaté a badyán ju krásne prevonia a dochutí.

vytlačiť recept Grilovaná krkovička s badyánom
recept Grilovaná krkovička s badyánom sa mi páči
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie

Ingrediencie

1-2 ks cibula
4 plátky bravčová krkovička

marináda:

4 lyžice olej
1 lyžička paprika
chilli
1 lyžička mletý badián
korenie

podľa chuti:

soľ

Postup prípravy receptu

Plátky bravčové krkovička zľahka paličkou naklepeme. Olej premiešame s korením a vzniknutú marinádou potrieme z oboch strán plátky mäsa. Necháme odležať aspoň pol hodiny. Naložené plátky grilujeme z oboch strán na záhradnom grile asi 20 minút. Rovnako dobrá je vypražení krkovička na rozpálenom oleji doma na panvici. Mäso opekáme kým nie je mäkké a prerastené časti krkovička vypečenej. Ku koncu grilovanie alebo vyprážanie pridáme cibuľu. Grilovať ju môžeme celú, pri smažení ju nakrájame na kolieska. Grilovanou krkovičiek dochutíme soľou a podávame s pečenými zemiakmi alebo s chlebom, doplníme upečenú cibuľou a čerstvou zeleninou. Samotná doba prípravy nie je dlhá, ale musíme počítať is dobou marinovanie mäsa.

Komentáre k receptu Grilovaná krkovička s badyánom (0 komentárov)

Pridajte komentár, budete prvý/prvá!
Přidejte váš komentář k receptu
© Varenie.sk 2024 | Odkazy na zaujímavé stránky | Kontakt | Nejlepší recepty