Grilovaná krkovička s badyánom
- hlavné chody
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 60min.
- recept zobrazen: 89682x
Bravčová krkovička je vhodná na grilovanie i vyprážanie. Je pekne šťavnaté a badyán ju krásne prevonia a dochutí.
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1-2 ks | cibula |
4 plátky | bravčová krkovička |
marináda: | |
4 lyžice | olej |
1 lyžička | paprika |
chilli | |
1 lyžička | mletý badián |
korenie | |
podľa chuti: | |
soľ |
Postup prípravy receptu
Plátky bravčové krkovička zľahka paličkou naklepeme. Olej premiešame s korením a vzniknutú marinádou potrieme z oboch strán plátky mäsa. Necháme odležať aspoň pol hodiny. Naložené plátky grilujeme z oboch strán na záhradnom grile asi 20 minút. Rovnako dobrá je vypražení krkovička na rozpálenom oleji doma na panvici. Mäso opekáme kým nie je mäkké a prerastené časti krkovička vypečenej. Ku koncu grilovanie alebo vyprážanie pridáme cibuľu. Grilovať ju môžeme celú, pri smažení ju nakrájame na kolieska. Grilovanou krkovičiek dochutíme soľou a podávame s pečenými zemiakmi alebo s chlebom, doplníme upečenú cibuľou a čerstvou zeleninou. Samotná doba prípravy nie je dlhá, ale musíme počítať is dobou marinovanie mäsa.