Grécky pastiersky šalát
- šaláty
- česká kuchyňa
- doba prípravy: 30min.
- recept zobrazen: 66418x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
2 ks | cibula |
100 g | čierne olivy |
1 ks | listový šalát |
2 ks | zelená paprika |
1 ks | šalátová uhorka |
500 g | paradajka |
200 g | čerstvý syr |
zálievka: | |
1 lyžica | sušené bylinky |
3 lyžice | vínny ocot |
1 štipka | mleté čierne korenie |
1 štipka | soľ |
4 lyžice | olivový olej |
Postup prípravy receptu
Listový šalát dobre opláchneme a osušíme. Listy roztrháme na kúsky veľkosti sústa. Paprikové struky rozpolíme, očistíme, umyjeme a nakrájame na rezance. Umytá paradajky nakrájame na plátky. Čerstvý syr nakrájame na kocky a olivy na štvrtiny. Cibuľu olúpeme (jarná cibuľu umyjeme) a nakrájame na kolieska. Umytú uhorku prípadne olúpeme, rozštvrtíme a nakrájame na kúsky. Všetky prísady na grécky pastiersky šalát premiešame v mise. Na zálievku rozmiešame ocot, soľ, korenie a bylinky. Miešame, kým sa soľ nerozpustí. Nakoniec přišleháme ocot. Šalát prelejeme zálievkou až pred podávaním.