Grécky baklažánový šalát - Melitzanosalata
- predjedlá
- řecká kuchyňa
- doba prípravy: 35min.
- recept zobrazen: 6506x
Uložiť recept do mojej kuchárky
je nutné prihlásenie
je nutné prihlásenie
Ingrediencie
1 ks | baklažán |
3 lyžice | panenský olivový olej |
5 strúčikov | cesnak |
1 lyžica | citrónová šťava |
na ozdobu: | |
1/2 ks | červená paprika |
1 svazeček | nasekaná petržlenová vňať |
Postup prípravy receptu
Rúru predhrejeme na 200 ° C. Veľká baklažán a cesnak rozložíme na plech alebo pekáčik, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme 20 minút. Potom baklažán vydlabeme lyžicu a spolu s opečeným cesnakom ho umixujeme dohladka. Pridáme citrónovú šťavu, olivový olej a ešte chvíľu mixujeme. Je možné pridať aj hrsť sezamových semienok. Na záver ochutíme soľou a korením. Grécky lilkový šalát - Melitzanosalata (nátierku) môžeme navrch posypať nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou a nasekanou červenou paprikou. Grécky lilkový šalát - Melitzanosalata servírujeme s pečivom alebo s pita chlebom.
Komentáre k receptu Grécky baklažánový šalát - Melitzanosalata (2 komentáre)
-
Vaše méno
09.August 2020 09:24
BOŽSKE JEDLO
-
MIROSLAV
09.August 2020 09:23
SUPER JEDLO